lördag 11 oktober 2014

Världens enklaste och godaste.


DSC_0086-1

När mannens syster kom och bjöd oss på detta bröd åt vi upp det på två dagar. 
Jag bad om receptet och har bakat brödet titt som tätt sedan dess. 
Dels för att det är så himmelskt gott, 
men också för att det är lätt som en plätt att göra.

DSC_0089

Känner att jag måste dela med mig av detta fantastiska bröd. 
Det är verkligen värt hemma-baks-mödan.

Untitled-1
6,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 L filmjölk

gör
Blanda alla ingredienser och sen ner i två mindre eller en stor brödform.
Baka i ugnen i 175-200 grader under 1,5-2 h tid beroende på ugn och form.
Har ni några favorit recept? Dela med er!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar